Pastasaus - I

Pastasaus

  • 3 uien, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 winterpeen, fijngehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • flinke scheut rode wijn
  • 3 blikken tomaat in blokjes à 400 g
  • 1 pak tomaten
    (ik gebruikte 20 cl, maar als er meer in zit, gebruik het rustig)
  • 2 theel. gedroogde tijm
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. rozemarijn
  • peper & zout

Als je slowcooker een uitneembare pan heeft, gebruik die dan om eerst de groenten aan te bakken.
Als je geen tijd hebt hiervoor, ook geen probleem.
De smaak is wel anders, maar niet minder lekker.
Bak eerst de ui en knoflook aan en laat glazig worden.
Voeg dan de bleekselderij en wortel toe en laat een paar minuten bakken.
Voeg dan de tomatenpuree toe en laat 1 minuut meebakken.
Voeg dan een flinke scheut rode wijn toe en laat even meekoken.
Voeg dan de rest toe: blikken tomaat in blokjes, tomaten passata, tijm, oregano en rozemarijn en een beetje peper.
Zout voeg je pas achteraf toe.
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’ en laat 8 - 10 uur staan.
Of zet de cooker op ‘HOOG’ en laat dan 4 - 6 uur staan.
Proef en breng eventueel op smaak met zout & peper.
Gebruik de staafmixer of keukenmachine om de saus te pureren.

Bron: Sabine
Gepubliceerd door: Recepten voor de slowcooker


Pastasaus - II

  • 1 blik hele gepelde tomaten, 750 g
  • 1 blikje tomatensaus, 425 g
  • 1 tomaten, in blokjes gesneden, 350 g
  • verse champignons, 450 g
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden
  • 450 g super mager kalkoenvlees
  • ca. 1 theel. zeezout

Voeg het ontdooide (of verse) vlees van kalkoenen in de slowcooker.
Leeg de blikjes tomatensaus, en deel het vlees met een grote lepel.
Roer de kruiden en paddenstoelen erdoor.
Dek af en kook op 'LAAG' voor 8 tot 10 uur, of op 'HOOG' voor ongeveer 5 uur.
Als je klaar bent met het koken haal het vlees wat meer uit elkaar en breng het op smaak met de kruiden.
(U zult waarschijnlijk ongeveer 1 theelepel zeezout, maar als u gebruik maakt van gewone keukenzout, gebruik dan de helft keukenzout heeft kleinere korrels).
Serveer meteen.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug