Paprika tomatensaus

Paprika tomatensaus

  • 200 g uien, zeer fijngehakt
  • 1 stuk gember, 2 cm, geschild en geraspt
  • 300 g vleestomaten, fijngehakt
  • 250 g rode peper, fijngehakt
  • 20 cl witte wijnazijn
  • 3 eetl. balsamico-azijn, rood
  • 1 theel. zoete paprikapoeder
  • ¼ theel. pul biber of chilivlokken of -poeder naar smaak
  • 1 theel. zout
  • 200 g geleisuiker 1:1

Doe alle ingrediënten in een kleine slowcooker en roer goed door elkaar.
Kook 3½ à 4 uur bij “HOOG” totdat de tomaten uiteenvallen.
Indien gewenst, verder een beetje bewerken met een staafmixer of grof laten.
Vul warm in gesteriliseerde glazen (twist-off).
Bewaren in een donkere en koele plaats voor een maximum van vier tot zes weken.
Aangebroken glazen in de koelkast bewaren.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug