Oud bruinbier gebraad

Oud bruinbier gebraad

voor 4 - 6 porties

  • 2 theel. olie
  • 1 kg geroosterd varkensvlees (kotelet)
  • 2 theel. zoete mosterd
  • gemalen komijn
  • zout
  • peper
  • 4 uien, medium in snijwerk
  • ½ eetl. suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 35 cl altbier, (Oud bruin)
  • 10 cl groentebouillon
  • beurre manié om te binden

Verhit de olie in een grote pan en breng het geroosterde varkensvlees op smaak met mosterd, wat karwijpoeder en veel peper en zout.
In hete olie rondom geheel bruin braden.
Doe het daarna in de slowcooker, afdekken en op ‘LAAG’ zetten.
Bak ondertussen plakjes ui en knoflook kort op een hoog vuur bruin aan en voeg het bij het vlees.
Kook het aanbaksel in de pan los met het bier en bouillon en voeg de saus toe aan het vlees.
Kook ongeveer 3 uur op ‘HOOG’ en 6 tot 7 uur op ‘LAAG’.
Breng op smaak (meer mosterd, gegranuleerde bouillon) en bind met beurre manié. Verhit op ‘HOOG’ gedurende 30 minuten.

Serveer met knoedels en rode kool.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug