Oranje kip

Oranje kip

  • 2 grote winterwortelen is stukjes van 1½cm
  • 1 grote rode en groene paprika in stukjes van 1½ cm
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 4 kipfilets (of kippendijen)
  • 2 tlheel. gemalen gember
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 25 cl sinaasappelsap
  • 300 g mandarijnpartjes uit blik of verse ontvelde mandarijnen
  • 2 bosuitjes gesneden (lente-uitje kan volgens mij ook)

Doe alle ingrediënten – behalve de bosui en de mandarijn – in de slowcooker.
Op de stand ‘LAAG’ voor 4 tot 6 uur.
Vlak voor het klaar is de mandarijn en bosui toevoegen en even kort mee warmen.
Serveer met witte rijst.
Het achtergebleven sap eventueel wat binden en over de oranje kip schenken.

Bron: Janette van Otterlo

Terug