Nougat-kaastaart

Nougat-kaastaart

    • voor de bodem
  • 8 oreokoekjes
  • 25 g hazelnoten
  • 25 g donkere chocolade
  •  
    • voor het kaasgebakmengsel
  • 450 g roomkaas
  • 2 eieren
  • 100 g noga nootjescrème (licht verwarmd in de magnetron)
    • om te garneren
  • room
  • chocoladesaus
  • gehakte noten

Snijd de koekjes, noten en chocolade fijn.
Verdeel de helft van de kruimels over acht kleine vuurvaste glaasjes, espressokopjes werken ook.
Meng de ingrediënten voor het kaasmengsel met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Giet met behulp van een trechter of een kleine opscheplepel de helft van de room in de glaasjes.
Verdeel er meer kruimels overheen, evenals de rest van de room.
De glaasjes mogen niet meer dan ¾ gevuld zijn.
Plaats kleine glazen in de slowcooker, giet er zoveel lauw water in dat ze half in het water staan.
Doe het deksel erop en kook 1½ à 2 uur op “HOOG” totdat het kaasmengsel stevig is.
Laat glazen een half uur afkoelen in het waterbad en laat ze vervolgens een nacht afkoelen.
Serveer de volgende dag met room, noten en chocoladesaus.

Bron: Langsam kocht besser

Terug