Mozzarella-gehaktballetjes in tomatensaus

Mozzarella-gehaktballetjes in tomatensaus

voor 6 porties

    • voor de saus
  • 2 kleine uien
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 80 cl gezeefde tomaten
  • 100 g tomatenpuree
  • zout
  • peper
  • 1 theel. suiker
  • gedroogde oregano naar smaak
  • gedroogde basilicum naar smaak
    • voor de gehaktballen
  • 1 kg gemengd gehakt vlees
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • zout, peper
  • snufje venkelzaad, geraspt
  • ¼ theel. cayennepeper
  • ½ bosje gehakte peterselie
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 pakje mini mozzarella balletjes

Snijd de uien en knoflookteentjes zeer fijn, bijna als puree.
Voeg de tomaten en tomatenpuree toe aan de slowcooker, roer en breng op smaak met de kruiden - gebruik spaarzaam kruiden.
Plaats het deksel terug en zet op “HOOG”.
Voor de gehaktballetjes alle ingrediënten mengen, behalve de mini mozzarella balletjes, tot een glad deeg en kruiden naar smaak.
Neem vervolgens een portie vleesdeeg in elke hand, druk een beetje plat en vorm een gehaktbal rond een kaasbol.
Zorg ervoor dat de kaas echt goed bedekt is, zodat er later niets meer uit kan lekken.

Mozzarella-gehaktballetjes in tomatensaus
Mozzarella-gehaktballetjes in tomatensaus

Plaats de gehaktballetjes in de tomatensaus in de slowcooker en kook ongeveer 3 uur op “HOOG”.
Of op “LAAG” voor een goede 6 uur.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug