Moutbiergoulash

Moutbiergoulash

voor 4 - 6 porties

  • 2 eetl. olie
  • 1 kg goulashvlees
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 50 g selderij, fijngehakt
  • zout & peper
  • ½ theel. karwijzaad
  • 1 theel. mosterd
  • 30 g tomatenpuree
  • ½ theel. paprikapoeder, edelzoet
  • 33 cl maltbier, niet-alcoholisch
  • 10 cl vlees- of groentebouillon, optioneel
  • 50 g zure room
  • 1 theel. bloem

Verhit de olie in een grote pan zeer heet en bak de blokjes vlees snel tot ze lichtbruin zijn, voeg zout, peper in de slowcooker toe.
Bak de uien, wortelen en selderij kort en voeg toe aan het vlees.
Doe het maltbier (en als je meer saus wilt ook de bouillon) in de pan en kook de bezinksels af.
Doe dan het vlees en de uien eroverheen.
Roer er het paprikapoeder, karwijzaad, mosterd en tomatenpuree door.
Doe het deksel erop en kook ongeveer 6 à 6½ uur op “LAAG”.
Klop de bloem met zure room en voeg toe aan de pan om te verdikken, plaats op “HOOG” voor nog eens 30 minuten tot de saus dikker wordt.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug