Mexicaanse zwarte bonen

voor 8 - 10 personen als bijgerecht

  • 500 g zwarte bonen, overnacht geweekt, vervolgens afgegoten
  • 150 cl kippenbouillon, (bouillonblokjes)
  • 6 tenen knoflook, gehakt
  • 1 blik tomaten, 400 g gesneden, of vers gehakte tomaten
  • 1 eetl. komijn
  • 1 eetl. chilipoeder

Gebruik een grote slowcooker.
Week een nacht tevoren de bonen en giet af, (of gebruik een snelle methode zoals hieronder beschreven).
Doe dan bonen in de slowcooker, voeg de gehakte knoflook, bouillon, tomaten, komijn en chilipoeder toe.
Roer goed om.
Doe het deksel op de slowcooker en kook voor 8 uur op ‘LAAG’.

Opmerking
Als je geen tijd hebt om de bonen een nacht tevoren te weken is dat geen probleem, doe ze in een grote pan en zet ze onder water. Laat het 10 minuten snel koken, zet het vuur uit en dek de pan af. Laat de bonen voor 1 uur zitten, dan het water afgieten en de bonen in de slowcooker doen.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug