Mediterrane lamsvleesschenkels

Mediterrane lamsvleesschenkels

  • 1 eetl. olie
  • 1 grote rode ui, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 6 rijpe trostomaten, grof gehakt
  • 1 grote aubergine, grof gehakt
  • 1 eetl. verse oregano of 2 eetl. gedroogde oregano
  • 4 kleine lamsschenkels
  • 1 glas rode wijn
  • 2 eetl. tomatenpuree

Gebruik een sauté slowcooker om de olie te verhitten.
Of gebruik een koekenpan.
Voeg de ui toe en bak tot deze net bruin wordt, voeg de knoflook toe en bak gedurende 1 minuut.
Voeg de tomaten, aubergine en oregano toe, roer goed door elkaar en doe het in de slowcooker.
Leg de schenkels over de groenten en meng vervolgens de rode wijn met de tomatenpuree en giet het vlees en de groenten over het vlees.
Deksel op de slowcooker leggen en 5 à 6 uur op “LAAG” koken.

Heerlijk geserveerd met couscous en een groene salade.

Bron: Crock-Pot

Terug