Mediterrane lamsschenkel

Mediterrane lamsschenkel

  • 1 eetl. olie
  • 1 grote rode ui, grof gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 wijnstok gerijpte tomaten, grof gesneden
  • 1 grote aubergine, grof gesneden
  • 1 eetl. grof gesneden verse oregano of
    2 theel. gedroogde oregano
  • 4 kleine lamsschenkels
  • 1 glas rode wijn
  • 2 eetl. tomatenpuree

Verhit de olie in een koekenpan.
Voeg de ui toe en bak het tot het net bruin is, voeg de knoflook toe en bak het 1 minuut.
Voeg de tomaten, aubergine en oregano, roer goed door en doe vervolgens alles in de slowcooker.
Leg de schenkels over de groenten en meng de rode wijn met de tomatenpuree en giet dit over het vlees en groenten.
Leg het deksel op de slowcooker en kook 5 - 6 uur op 'LAAG'.

Serveer het met couscous en een groene salade.

Bron: Crock-Pot

Terug