Mediterraans varkensvlees

Mediterraans varkensvlees

voor 2 porties

  • 330 g varkensvlees, in blokjes
  • 1 zoete aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • 1 courgette, in schijfjes
  • 1 gele paprika, gesneden
  • scheutje olijfolie
  • 2 grote uien, in dikke plakken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 25 cl varkensbouillon
  • scheutje tomatenpuree
  • een snufje gedroogde oregano
  • versgemalen peper
  • grote handvol hele champignons (of in dikke plakken gesneden)

Zet de slowcooker op ‘LAAG’.
Doe het varkensvlees, zoete aardappel, courgette en gele paprika erin.
Bak de uien een paar minuten in een koekenpan en voeg dan de knoflook toe.
Roerbak nog een minuut.
Doe in de slowcooker.
In dezelfde koekenpan doe je de bouillon, tomatenpuree en oregano.
Breng aan de kook en voeg toe aan de slowcooker.
Voeg wat gemalen peper toe, dek af en kook 4 uur op ‘LAAG’.
Gedurende het laatste uur voeg je de champignons toe.
Serveer in grote kommen met brood, pasta of rijst.

Bron: Rooster and Hen

Terug