Massaman curry met pinda's

Massaman curry met pinda's

voor 6 porties

  • 500 g kipfilet
  • 1 ui
  • 2 - 3 eetl. massaman currypasta
  • 40 cl kokosmelk
  • 2 eetl. pindakaas
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. limoensap
  • 4 eetl. vissaus
  • 100 g pinda's
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 3 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 2 eetl. olie om te bakken
  • 3 - 4 lente-uitjes
  • ½ bosje verse koriander

Snij de kipfilet in niet al te fijne reepjes, hak de ui, snij de lente-uitjes in ringen, schil en snij de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm, schil de gember en hak heel fijn, snijd de citroengrasstengel in drie stukken.
Verwarm een eetlepel olie in een pan en bak de vleesreepjes kort, haal ze eruit en leg ze opzij.
Verhit de rest van de olie, voeg de blokjes aardappel en ui toe en bak enkele minuten goed.
Blus af met de kokosmelk.
Voeg currypasta, pindakaas, suiker, limoensap, vissaus, pinda's, gember en citroengras toe en meng goed, breng kort aan de kook.
Doe de saus in de slowcooker, voeg het vlees toe en kook ongeveer drie uur op ‘LAAG’.
Aan het einde van de kooktijd het citroengras verwijderen, de lente-uitjes en de verse fijngehakte koriander toevoegen en opdienen met rijst.

Bron: Chefkoch.de
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug