Marokkaanse zoete aardappelsoep

Marokkaanse zoete aardappelsoep

vegetarisch, voor 4 - 6 porties

  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 600 g bataten, in stukken van elk een cm breed
  • 500 g wortelen, in schijfjes van een ½ cm
  • 1,2 l groentebouillon, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • ½ theel. komijn, gemalen
  • ½ theel. koriander, gemalen
  • chilli-poeder, naar smaak
  • peper & zout
  • 1 blik kikkererwten, 40 cl, uitgelekt
  • 1 - 2 eetl. citroensap
  • ¼ bosje verse koriander, fijngehakt

Ui, knoflook, bataten, en wortelen in de slowcooker doen en voeg de groentebouillon toe.
Met de komijn, koriander, chili, zout & peper bestrooien.
Vier uur op ‘HOOG’ of 7 à 8 uur op ‘LAAG’ koken tot de groenten zacht zijn.
Dan de laatste 30 minuten de kikkererwten erbij doen.
Pureer de soep met een staafmixer, roer het citroensap erdoor doen en op smaak brengen.
Ten slotte verse koriander erdoor roeren.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug