Maltbiergoulash - I

Maltbiergoulash

voor 4 - 6 porties

  • 2 eetl. olie
  • 1 kg varkensgoulash
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 50 g selderij, fijngehakt
  • peper, zout
  • ½ theel. karwijzaad
  • 1 theel. mosterd
  • 30 g tomatenpuree
  • ½ theel. zoet paprikapoeder
  • 33 cl maltbier (geen donker bier, maar alcoholvrije)
  • 10 cl vlees- of groentebouillon (facultatief)
  •  
    • om de saus te binden
  • 50 g zure room
  • 1 theel. bloem

Verhit de olie zeer heet in een grote pan en bak de vleesblokjes er snel lichtbruin in.
Breng op smaak met zout & peper en doe ze in de slowcooker.
Bak uien, wortelen en selderij kort aan en voeg toe aan het vlees.
Doe het maltbier (en als je meer saus wilt ook de bouillon) in de pan en kook het aanbaksel eraf, giet dan over het vlees en de uien.
Roer de paprikapoeder, komijn, mosterd en tomatenpuree erdoor.
Zet het deksel op de pan en kook 6 tot 6½ uur op ‘LAAG’.
Meng de bloem met de zure room en voeg toe aan de steelpan voor het indikken.
Nog 30 minuten op ‘HOOG’ tot de saus dikker wordt.

Bron: Langsam kocht besser


Maltbiergoulash - II

voor 4 - 6 porties

  • 1 kg rundvlees goulash
  • 500 g sjalotten
  • 1 rode paprika
  • 50 cl maltbier
  • 1 eetl. tomatenpuree
 
  • 1 theel. heldere bouillon
  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 pakjes jachtsaus

Schil en halveer de sjalottenen snijd de paprika's in reepjes.
Beide in de slowcooker doen.
Kruid de goulash met zout, peper en paprika en voeg toe aan de slowcooker
Meng het maltbier met de tomatenpuree en heldere bouillon en giet dit in de slowcooker.
Zet 1 uur op “HOOG”, daarna 3 uur op “LAAG”.
Roer alles een keer om en roer de jagerssaus erdoor om te binden.
Nog 1 uurtje op “HOOG”.

Lekker met lintpasta.

Bron: NN

Terug