Maïs- aardappelsoep

Maïs- aardappelsoep

voor 6 porties

  • 75 g hamblokjes
  • 3 eetl. olie
  • 1 ui, gehakt
  • 2 stengels selderij, fijngehakt
  • 500 g aardappelen, geschild, in blokjes gesneden
  • 22½ cl water
  • 1 blikje maïskorrels, ingeschonken
  • 40 cl melk, heet
  • wat suiker
  • peper
  • zout
  • bouillonpoeder
  • marjolein
  • kruiden om te garneren

Bak de hamblokjes in een koekenpan in de olie ze knapperig zijn.
Verwijder het spek en leg het opzij.
Ui en selderij in het spekvet glazig bakken.
Aardappelen in de slowcooker doen, het uienmengsel erover verdelen, water erover gieten en met de bouillonpoeder, suiker, zout, peper en een beetje marjolein bestrooien.
Kook op ‘LAAG’ gedurende 5 à tot 6 uur tot de aardappelen zacht zijn.
Zet vervolgens de pan op ‘HOOG’, voeg de maïskorrels en melk toe en nog een uur koken.

Tip
Op smaak brengen met kruiden en specerijen en opdienen met spekblokjes.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug