Mac'n cheese

Mac'n cheese

  • 1 eetl. ghee (of olie)
  • 250 g korte macaroni
    (elleboogmacaroni, 7 min. kooktijd)
  • 30 cl melk
  • 20 cl koffieroom
  • zout & peper
  • paprikapoeder
  • ½ theel. mosterd
  • snufje knoflookzout
  • 150 g geraspte cheddar
    (of andere kruidige kaas)
  • 75 g geraspte mozzarella
    (of andere zachte kaas met een goed smeltpunt)

Boter het inzetstuk van de 3½-liter slowcooker in met de ghee.
Vul met de macaroni.
Breng melk en koffieroom op smaak met zout (spaarzaam vanwege de kaas), peper en paprika (overvloedig), mosterd, knoflookzout en roer de kazen erdoor.
Giet over de pasta en roer.
Doe het deksel erop en zet op ‘LAAG’.
Na een uur voor de eerste keer roeren, daarna om het kwartier verder roeren.
De noedels zijn gekookt wanneer er geen "dunne" room meer in de pan zit en de noedels alle vloeistof hebben opgenomen.
Neem dan het deksel eraf en serveer direct - warm houden is geen goed idee.

Opmerkingen
Na 1¼ uur zat er nog vloeistof in mijn pan, na 1½ uur was de kaassaus dik - maar ook de noedels waren veel te zacht.

Bron: Langsam kocht besser

Terug