Romige maaltijdsoep met grote garnalen en koriander

Romige maaltijdsoep met grote garnalen en koriander

  • 2½ dl water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 200 g dunne sperziebonen, gesneden
  • blikje zoete maïs
  • 3 eetl. bloem
  • 5 eetl. koud water
  • 3 dl melk
  • 200 g grote diepvriesgarnalen
  • 4 eetl. gehakte verse koriander
  • peterselie, gehakt
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Doe de 2½ dl water, het bouillonblokje, de aardappelen, de uien, de knoflook, de sperziebonen en de zoete maïs in een kookpan en verhit op matig vuur (of gebruik de kookplaat van de Sauté Crock-Pot aardewerk slowcooker).
Roer de bloem met de 5 eetlepels koud water tot een dunne massa en roer dit door de ingrediënten in de kookpan.
Goed op smaak brengen met zout & peper.
Giet alles in de aardewerken pot, zet deze op de warmtebron en laat 4 uur opstaan op stand 'LAAG', of 2 tot 3 uur op 'HOOG'.
Verwijder vervolgens het deksel, zet de pot op 'HOOG' en voeg de melk, de garnalen en de koriander toe en laat nog een uur door garen.
Serveer de maaltijdsoep met gehakte peterselie.

Bron: Crock-Pot

Terug