Lasagnesoep

Lasagnesoep

voor 6 porties

  • 500 g gehakt rundvlees
  • 3 kleine uien, gesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blikje gehakte tomaten, 400 g
  • 1 blikje gehakte tomaten met knoflook, 400 g
  • 50 cl gezeefde tomaten
  • 40 cl runderbouillon
  • 40 cl water
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 200 g champignons, vers, in plakjes gesneden
  • ½ theel. basilicum, gedroogd
  • ½ theel. oregano, gedroogd
  • zout & peper
  • 150 g brede lintnoedels
  • 100 g bevroren spinazie
  •  
    • om te serveren
  • verse basilicum
  • 200 g geraspte pizza kaas (mozzarella)
  • optioneel Parmezaan en/of ricotta

Bak het gehakt samen met de uien in een pan in de olie tot het kruimelig is, breng op smaak met zout & peper.
Doe het daarna in een grote slowcooker.
Voeg de tomaten, bouillon en water toe en roer de groenten erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en kruiden.
Kook 3½ à 4 uur op “HOOG” of 7 à 8 uur op “LAAG”.
Terwijl de soep kookt, kook de noedels in een aparte pot tot ze beetgaar zijn en zet apart.
Ontdooi de spinazie.
Voeg noedels en spinazie toe aan de soep en verwarm gedurende 30 minuten op “HOOG”.
Serveer de soep in kopjes en bestrooi met de pizza-kaas, eventueel met Parmezaanse kaas of roer er de ricotta door.

Bron: Langsam kocht besser

Terug