Lasagne

Lasagne

    • benodigdheden lasagne
  • 1 eetl. plantaardige olie voor het invetten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 15 g gedroogde gemengde kruiden
  • 80 g tomatenpuree
  • 400 g gehakte tomaten
  • 1 KnorrĀ® bouillonketeltje vlees
  • 15 g juskorrels
    (dikt de saus in tijdens het koken)
  • 1 pakje gedroogde lasagne bladen
    • benodigdheden kaassaus
  • 75 g boter of margarine
  • 75 g bloem
  • 80 cl -1 l halfvolle melk
  • 1 volle theel. gedroogde Engelse mosterdpoeder
  • 250 g cheddar kaas, geraspt

Plaats de knoflook, ui, gehakt, gemengde kruiden, tomatenpuree, gehakte tomaten, KnorrĀ® bouillon keteltje en jus poeder in een grote mengkom.
Roer goed door elkaar en zet het opzij.
Smelt de boter of margarine in een pan voor de kaassaus.
Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt.
Zet het vuur laag en voeg de gezeefde bloem toe.
Meng het geheel grondig met een spatel.
Laat het geheel op laag vuur onder voortdurend roeren door garen zonder te kleuren, tot de roux een egaal mengsel is geworden.
Voeg geleidelijk de melk aan de roux en roer voortdurend tot je een gladde saus hebt.
Bestrooi met mosterd poeder en voeg een vleugje zout & peper toe.
Laat het op een laag vuur nog 10 minuten koken en roer regelmatig tot de saus begint te kleven.
Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de kaas toe en roer tot dat de kaas gesmolten is.
Afhankelijk van je slowcooker: smeer de slowcooker met een beetje plantaardige olie in.
Leg onderin de slowcooker een laag groente-gehaktsaus en voeg een paar grote lepel kaassaus toe.
Plaats de lasagne bladen er bovenop.
Leg hierop weer een laag groente-gehaktsaus en kaassaus en leg hierop weer een laag lasagne bladen.
Ga zo door en eindig met een laag groente-gehaktsaus en kaassaus.
Leg bovenop wat geraspte kaas.
Dek de slowcooker af met het deksel en stel 'HOOG' voor 3 - 4 uur in.

Bron: Crock-Pot

Terug