Lamsvleesragout

Lamsvleesragout

voor 4 à 6 porties

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in blokjes
  • 2 selderijstelen, in plakjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 500 g zoete aardappel, in blokjes van een ½ cm
  • zout
  • peper
  • 500 g lamsvlees, in blokjes
  • 1 à 2 eetl. Râs al Hânout
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 1 blikje tomaatstukjes, 42½ cl
  • 25 cl tomatenpuree
  • 1 blikje kikkererwten, 42½ cl, uitgelekt
  • couscous
  • peterselie, optioneel

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, selderij, wortel en zoete aardappel ongeveer vijf minuten, breng op smaak met zout & peper en doe in de slowcooker.
Doe het deksel erop en zet de pan op “HOOG”.
Bak de blokjes lamsvlees verder in de olie met de Râs al Hânout kortstondig op hoog vuur, ook in de pan doen.
Voeg abrikozen, tomaten en kikkererwten toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met Râs al Hânout en (indien gewenst) harissapasta - voorzichtig! de aroma's intensiveren zich nog.
Kook ongeveer zes uur op “LAAG” of ongeveer 3½ uur op “HOOG”
Bereid de couscous volgens de instructies en serveer met de ragout.

Opmerkingen
Couscous smaakt er het beste mee, maar kan ook met rijst. Wie graag veel vlees eet, kan ook een kilo lamsvlees of rundvlees gebruiken - dit past nog steeds in de 3,5-liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug