Lamsvlees met balsamico geglaceerde groenten

  • 2½ ml zout
  • 2½ ml versgemalen zwarte peper
  • 2½ ml koriander
  • 7½ ml gedroogde rozemarijn
  • 2½ ml gedroogde munt
  • 2½ ml gedroogde tijm
  • 2½ ml venkel
  • 1,2 kg lamsbout, (geschikt om te braden), vet weggesneden
  • 1 middelgrote rode ui, in acht stukken gesneden
  • 2 kleine courgettes, in stukjes van 1 cm dik gesneden
  • 2 kleine gele pompoenen (courgette), in hapklare stukjes gesneden
  • 2 rode aardappels, in hapklare stukjes gesneden
  • 4 cl balsamicoazijn

Vermeng zout & peper, koriander, rozemarijn, munt, tijm en venkel in een klein kommetje.
Kruiden over de lamsbout wrijven.
Leg de uien onderin de slowcooker en voeg de lamsbout eraan toe.
Resterende groenten toevoegen.
Balsamicoazijn over de groenten sprenkelen.
Deksel erop en 1 uur op 'HOOG' koken, daarna op 'LAAG' zetten en 10 – 12 uur laten koken.

Bron: Crock-Pot

Terug