Langzaam gestoofde lamsschouder met peren en aardappels

Langzaam gestoofde lamsschouder met peren en aardappels

voor 6 - 8 personen

  • 1 peer om te garneren
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theel. gemalen gember
  • 1½ kg lamsschouder, uitgebeend
  • 2 middelgrote uien, gesneden
  • 3 peren, geschild, zonder klokhuis en in kwarten
  • 300 g wortelen, geschild en schuin gesneden in schijfjes van 1 cm
  • 300 g groene bonen, afgehaald, de steel verwijderd en gehalveerd
  • 4 middelgrote witte aardappelen, middelgrote brokken
  • 50 cl droge cider
  • zout
  • peper

Bestrijk het lamsvlees met olie en breng op smaak met zout & peper.
Bak het lamsvlees in een koekenpan aan alle kanten bruin en doe het in de slowcooker.
Doe de wortel en rozemarijn bij het lamsvlees.
Strooi er de gember over en schenk de cider erbij.
Dek af en kook gedurende 5 uur op 'LAAG'.
Voeg de peren toe voor de laatste 15 minuten, voeg daarna de groene bonen voor 15 minuten.
Schil de extra peer, verwijder het klokhuis en snijd het in plakjes voor de presentatie, het geeft een extra kleur en textuur.
Bak behulp van dezelfde pan 3 - 4 minuten de uien en aardappelen tot ze beginnen te kleuren en voeg deze toe aan het lamsvlees in de slowcooker.
Breng op smaak met zout & peper naar smaak toe en serveer.

Bron: Crock-Pot

Terug