Laksa gekruide tijgergarnaalsoep

Laksa gekruide tijgergarnaalsoep

voor 4 - 6 porties

  • 1 theel. kurkuma
  • 120 g taugé
  • 1 l visbouillon
  • 2 galangawortels
  • 2 grote rode pepers, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 citroengrasstengels
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. sesamolie
  • 20 tijgergarnalen, ca. 500 - 700 g
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • 4 - 6 stengels geplukte koriander
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 cm stukje gemberwortel, geschild
  • 70 cl kokosmelk
  • chiliolie om te garneren
  • zout & peper

Gebruik een stamper en vijzel of een kleine keukenmachine om de in blokjes gesneden chili, kurkuma, geraspte galanga, gember, knoflook en citroengras te combineren tot een pasta.
Rasp met behulp van een fijne rasp de gember, galanga (rasp alleen de wortel, tot aan de stengel), citroengras (rasp vanaf het worteluiteinde tot te zacht om te raspen) en knoflook, en gooi de vezelige delen weg.
Doe de sesamolie in een koekenpan en sauteer de laksapasta voor een paar minuten (als u een slowcooker met sautéfunctie hebt, kunt u de afneembare pot op de kookplaat gebruiken).
Meng de visbouillon, Thaise vissaus en kokosmelk in de slowcooker.
Dek af en kook gedurende 2½ uur op “LAAG” of 1½ uur op “HOOG”.
Verwijder het deksel en voeg de citroensap, taugé en tijgergarnalen toe.
Dek opnieuw af en kook nog 20 minuten op hoog vuur.
Breng op smaak met zout & peper en serveer de soep in warme kommen.
Garneer met de verse koriander en een beetje van de chili-olie.

Bron: Crock-Pot

Terug