Kwarktaart met chocolade

Kwarktaart met chocolade

desert voor 8 personen

  • Ingredienten bodem
  • 75 g digestive biscuitjes
  • 60 g boter
  • 50 g chocolade druppels, puur
  • 30 g walnoten
    • Ingredienten kwarktaartvulling
  • 350 g volle kwark
  • 125 g suiker
  • 3 eetl. bloem
  • 2 grote eieren
  • 1 theel. vanille extract
  • 80 g zure room
  • 150 g chocoladedruppels, puur

Maal de digestive biscuits fijn in de foodprocessor.
Voeg de walnoten en de chocoladedruppels toe en maal deze ook kort fijn (niet te lang).
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.
Stop het koekkruimel mengsel bij de boter en roer goed door.
Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de koekbodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
Klop in een kom de kwark langzaam glad met de suiker.
Klop de bloem, eieren en vanille er zachtjes doorheen.
Roer tot slot hier de zure room doorheen en schenk de kwarktaart vulling in de springvorm.
Smelt vervolgdens de chocoladedruppels.
Dit kun je gewoon in de magnetron doen, maar check elke 10 seconden om aanbranden te voorkomen.
Roer de chocolade goed door om alles egaal te laten smelten.
Giet vervolgens de gesmolten chocolade in een brede cirkel over de taart.
Maak er vervolgens met een mes een marmerpatroon in.
Zet de springvorm op de bodem van de slowcooker.
Leg keukenpapier op de bovenrand van de cooker en dek af met de deksel.
Zo maak je de cooker een stukje meer ‘luchtdicht’ zonder helemaal af te sluiten.
Zet de cooker op stand ‘HOOG’ en zet de timer op 2½ uur.
Schakel na afloop de slowcooker helemaal uit, maar laat de deksel nog 1 uur op de slowcooker zitten (niet tussentijds openmaken!)
Zo kan de kwarktaart met chocolade nog verder stomen.
Haal vervolgens de kwarktaart met chocolade uit de slowcooker en laat hem op het aanrecht helemaal afkoelen.
Bewaar de taart daarna in de koelkast.
Haal de kwarktaart ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en snijd in puntjes.

Bron: bettyskitchen

Terug