Kruidenkip met wortelen

Kruidenkip met wortelen

  • 750 g wortelen
  • 1 maïskip, ca. 1½ kg
  • zout & peper
  • 50 g kruidenboter
  •  
    • gekocht of zelfgemaakt van:
  • boter
  • gehakte kruiden
  • zout & peper
  • 1 geplet teentje knoflook
  • ahornsiroop

Schil de wortelen en snijd ze in de lengte in vingerlengte, voeg toe aan de slowcooker, breng op smaak met zout & peper.
Was en dep de kip, breng op smaak met zout & peper aan de binnen- en buitenkant.
Leg op de wortelen.
Smelt de kruidenboter en bestrijk de kip ermee.
Koken voor ongeveer 4 à 4½ uur op “HOOG” of 8 à 9 uur op “LAAG”.
Verwijder de kip, plaats in een vuurvaste schaal en gril het knapperig voor ca. tien minuten onder een voorverwarmde grill op 200 °C.
Ondertussen de wortelen omroeren en verder koken, breng op smaak met zout, peper en een scheutje ahornsiroop.

Als je een vleesthermometer hebt:
Op het dikste deel van de borst prikken, niet helemaal tot op het bot, het moet dan 80 °C laten zien.

Opmerking
Geschikt voor een grote (5,7 of 6½ liter) slowcooker.

Bron: ich koche

Terug