Koteletten in champignonroom

Koteletten in champignonroom

voor 4 porties

  • 1 ui, in halve ringen
  • 250 g champignons, schoongemaakt, in plakjes gesneden
  • 4 varkenskoteletten
  • zout
  • peper
  • knoflookpoeder
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. olie
  • 25 cl bouillon, groenten of instant
  • 200 g zure room
  • 1 eetl. bloem
  • verse kruiden

Plaats de uien- en champignonschijfjes in de slowcooker.
zout & peper de koteletten, bestrooi met knoflookpoeder, naar smaak, meng er bloem in en bak in een pan in de hete olie op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn, leg ze op de groenten.
Giet de bouillon erbij.
Kook ongeveer 3½ à 4 uur op “HOOG”, of op “LAAG” voor kook 7 à 8 uur.
Verwijder voorzichtig het vlees en houd het warm.
Roer de bloem door de zure room en voeg alles toe aan de sausbouillon.
Breng op smaak met kruiden, zout & peper en verwarm op “HOOG”” gedurende 30 minuten tot de saus dikker wordt.

Serveer met noedels.

Bron: Langsam kocht besser

Terug