Komkommers met gehakt

Komkommers met gehakt

  • 350 g gehakt, of 350 g vers gebakken vlees met een gesnipperde ui in 1 eetl. olie
  • 2 - 3 gestoofde komkommers of saladekomkommers, geschild, ontzaad, in stukken van 1 cm, ca. 500 g
  • 100 g zure room
  • 1 theel. zoete mosterd
  • 5 cl bouillon, bij voorkeur zelfgemaakt
  • ½ theel. maizena
  • zout & peper
  • ½ bosje verse dille

Doe het ontdooide of kruimelig gebakken gehakte vlees onderin de slowcooker en leg de stukjes komkommer erop.
Klop de zure room met mosterd, bouillon en maizena, breng op smaak met zout & peper.
Giet over de groenten en kook op ”LAAG” gedurende 3 uur.
Roer de groenten om.
Spoel de dille af, schud droog en hak fijn en voeg kort voor het einde van de kooktijd aan de schotel toe.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.
Gekookte aardappelen of aardappelpuree zijn geschikt als bijgerecht.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug