Koffiechili

Koffiechili

voor 6 porties

  • 1 eetl. olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngemaakt
  • 500 g gehakt rundvlees
  • 500 g rundvlees goulash vlees, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes, met vloeistof maar licht geplet
  • 25 cl donker bier
  • 20 cl koffie
  • 2 blikjes tomatenpuree à 70 g
  • 10 cl runderbouillon
  • 50 g bruine suiker
  • 2 eetl. chilipoeder, naar smaak meer of minder
  • 1 à 2 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. cacaopoeder
  • ½ theel. oregano
  • ½ theel. koriander
  • zout & peper
  • 2 à 3 blikken kidneybonen, afgegoten
  • 2 à 4 Spaanse pepers, ontpit en fijngesneden

Verhit de olie in een grote pan met de uien, vleesblokjes, gehakt tien minuten bruin.
Giet het vet af.
Doe het vlees in de slowcooker en voeg de overige ingrediënten (behalve de bonen) toe.
Meng het door elkaar.
De kruiden (vooral de pepers) voorzichtig doseren, het wordt intenser tijdens het koken.
De chili 5 uur op “HOOG” koken, dan de bonen toevoegen en nog twee uur op “LAAG” koken.

Opmerking
Geschikt voor een 4½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug