Koffie crème brûlée

Koffie crème brûlée

voor 6 porties

  • ½ blikje gezoete gecondenseerde melk, ca. 200 g
  • 4 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 20 cl room
  • 20 cl melk
  • 1 kopje espresso- of cappuccinopoeder
  • bruine suiker

De gecondenseerde melk en het ei grondig in een kom mengen.
Apart zetten.
Het vanillestokje opensnijden en met de slagroom, melk en koffiepoeder in een pan verwarmen tot het bijna kookt en vervolgens aan het eigeel/gecondenseerde melkmengsel toevoegen.
Roer het mengsel om en verdeel het in vier vormpjes.
Plaats de vormpjes de slowcooker en vul deze met heet water tot aan de rand van de vormpjes.
Afdekken met aluminiumfolie en bak in ± 3 uur op ‘LAAG’ tot het mengsel stevig is.
De vormpjes uit het water en goed laten afkoelen.
Bestrooi de schaaltjes voor het opdienen met bruine suiker en onder een grill plaatsen of met een brander van een korst voorzien.
Even laten afkoelen en opdienen.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug