Kipschotel

Kipschotel

  • 500 g kipfilet in reepjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • bosje bosuitjes
  • 30 cl kippenbouillon
  • 20 cl droge witte wijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1 klein blikje perziken in stukjes
  • 2 eetl. basilicum ( vers )
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • zout & peper

Verwarm de slowcooker voor op de hoogste stand.
Kipfilet in reepjes snijden.
Snijd de uien in stukjes.
Snijd de knoflook in stukjes.
Maak de paprika`s schoon en snijd ze in reepjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes.
Was en knip de basilicum fijn.
Breng de wijn met de bouillon aan de kook.
Kipfiletreepjes met zout & peper kruiden.
Verhit de olie en bak de kipreepjes aan beide kanten bruin.
Voeg de uien en de knoflook toe en en fruit deze al omscheppend tot de
uien glazig zijn.
Voeg de champignons erbij en bak even mee.
Doe het mengsel over in de keramische pot van de cooker.
Betrooi met kerriepoeder en paprikapoeder.
Verdeel de paprika`s, de bosuitjes, en de basilicum over het vleesmengsel.
Schenk de bouillon erover.
Zet de cooker op low en laat het geheel in 8 - 9 uur gaar worden.
Voeg het laatste uur de stukjes ananas en perziken toe.
Eventueel ook het sap.
Bind met wat maizena.

Serveertip
Lekker met knapperig brood.

Bron: Will_s
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug