Pittige kippensoep met sereh

Pittige kippensoep met sereh

  • 1½ l water
  • 1 flinke eetl. groentebouillonpoeder
  • 400 - 500 g (het liefst biologische) kip
    (dit kan kipfilet zijn, maar ook kip met bot)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • stukje verse gember geraspt,
    ongeveer 1 centimeter
  • halve rode peper, of meer naar smaak, in ringetjes gesneden
  • 1 eetl. verse gehakte peterselie
  • snufje gemalen foelie of een snufje, verse nootmuskaat
  • snufje kurkuma, (gemalen koenjit)
  • 2 laurierbladeren
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • 2 handjes sperzieboontjes, mag ook uit de diepvries zijn
  • zak soepgroenten
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 serehstengel, gekneusd (citroengras)

Het moment dat je de soepgroenten en de boontjes toevoegt is persoonlijk.
Als je van knapperige soepgroenten houdt voeg je ze een uurtje voor het opdienen toe.
En vind je het lekkerder dat de soepgroenten helemaal zacht worden dan voeg je ze meteen aan het begin al toe.
De groenten zullen dan ook iets donkerder van kleur zijn.
Als je kip gebruikt met bot dan haal je tussendoor het vlees van de botjes af en doet deze terug in de slowcooker.
Gebruik je kipfilet dan valt deze vanzelf uit elkaar.
Zet de soep minimaal 5 uur op ‘LAAG’.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug