Hete kip met zwarte bonen

Hete kip met zwarte bonen

  • 2 blikjes zwarte bonen (elk 40 cl, of indien niet beschikbaar, kidneybonen)
  • 700 g zoete aardappel, geschild in blokjes van cm-formaat gesneden
  • 6 kipfilets
  • 1 theel. komijn
  • chillipoeder naar smaak
  • peper
  • zout
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, geplet
  • 1 theel. gerookte Spaanse paprikapoeder (resp. normale)
  • 2 theel. olie
  • 10 cl zachte of kruidige salsa, naar gelang van de smaak
  • 20 cl groente- of kippenbouillon
  • verse koriander of peterselie om te serveren

Uitgelekte bonen en zoete aardappelblokjes in de slowcooker doen.
De kipfilets met wat komijn, chilipoeder(niet te veel!), zout & peper bestrooien en leg ze in een theelepel olie aan beide kanten kort in een hete bakpan aanraden.
Dan op de groenten in de slowcooker doen.
Doe nog een theelepel olie in de bakpan en voeg de ui, knoflookteen en resterende specerijen (komijn, paprika) erin en kort stomen.
Voeg de salsa en bouillon toe, roer alles om en giet over het vlees en groenten in de slowcooker.
Sluit het deksel en stel het in op ‘HOOG’ voor 4 uur of op ‘LAAG’ voor 8 uur.
Voor het opdienen bestrooien met koriander of peterselie.

Opmerking
Serveren met rijst - puur of als pilav met erwten (maar beslist zonder rozijnen).

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug