Kip tikka masala - I

Kip tikka masala

voor 3 personen

  • ± 500 g kippendij filet (of kipfilet)
  • 25 cl yoghurt
  • 2 eetl. garam masala
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetl. gemalen komijn
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 eetl. maizena
  • peper en zout naar smaak
  • rijst
  • verse koriander

Meng de yoghurt met alle specerijen en de tomaten puree in een kom en leg hier de kip in om te marineren, ongeveer een half uurtje.
Snijd ondertussen de ui grof en hak de knoflook fijn, leg dit onderin de slowcooker.
Leg de kip in de slowcooker en schenk de marinade er bij, leg hier de laurier blaadjes bovenop en de de deksel op de pan.
Zet je slowcooker op ‘LAAG’ en laat deze vervolgens een uurtje of 4 - 5 staan.
Haal de kip uit de slowcooker en snijd deze in grove stukken.
Roer de maizena los in een beetje warm water en voeg dit toe aan het gerecht, roer het gerecht even goed door en voeg de kip weer toe.
Voeg indien gewenst nog peper en zout toe om het gerecht verder op smaak te brengen.
Laat het gerecht nog circa een half uurtje in de slowcooker zitten zodat de saus dikker kan worden.
Kook de rijst.
Serveer de kip tikka masala met verse koriander op een bedje van rijst.

Bron: https://www.smulweb.nl/community/pagina/Xapster
Gepubliceerd door: Smulweb


Kip tikka masala - II

Kip tikka masala

  • 2 eetl. boter
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 450 g kip, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl. gemberwortel, geraspt
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 eetl. garam masala
  • 2 theel. kurkuma
  • 1 theel. komijn
  • 1 theel. chilipoeder
  • ½ theel. zout
  • 1 blik tomatenblokjes, 80 cl
  • 12½ cl zure room
  • verse koriander, voor garnering
  • naanbrood, optioneel
  •  
    • basmatirijst
  • 35 cl water
  • 190 g basmatirijst
  • 1 theel. boter
  • 1 snuifje zout

Voeg alle ingrediënten toe (behalve de zure room, rijst, koriander en naan) om het koken te vertragen in de volgorde waarin ze hierboven staan vermeld en laat het 3 uur op “HOOG”, of 6 uur op “LAAG” koken.
Verwijder het deksel en roer er zure room door.
Voeg de rijst toe aan grote kommen en bedek met kippenmengsel, garneer met koriander en serveer met naan (indien gewenst).

Basmatirijst
Doe alle ingrediënten in een rijstkoker of op het fornuis en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bron: The girl on bloor

Terug