Kip tikka masala

Kip tikka masala

voor 3 personen

  • ± 500 g kippendij filet (of kipfilet)
  • 25 cl yoghurt
  • 2 eetl. garam masala
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetl. gemalen komijn
  • 1 theel. kaneel
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 eetl. maizena
  • peper en zout naar smaak
  • rijst
  • verse koriander

Meng de yoghurt met alle specerijen en de tomaten puree in een kom en leg hier de kip in om te marineren, ongeveer een half uurtje.
Snijd ondertussen de ui grof en hak de knoflook fijn, leg dit onderin de slowcooker.
Leg de kip in de slowcooker en schenk de marinade er bij, leg hier de laurier blaadjes bovenop en de de deksel op de pan.
Zet je slowcooker op ‘LAAG’ en laat deze vervolgens een uurtje of 4 - 5 staan.
Haal de kip uit de slowcooker en snijd deze in grove stukken.
Roer de maizena los in een beetje warm water en voeg dit toe aan het gerecht, roer het gerecht even goed door en voeg de kip weer toe.
Voeg indien gewenst nog peper en zout toe om het gerecht verder op smaak te brengen.
Laat het gerecht nog circa een half uurtje in de slowcooker zitten zodat de saus dikker kan worden.
Kook de rijst.
Serveer de kip tikka masala met verse koriander op een bedje van rijst.

Bron: https://www.smulweb.nl/community/pagina/Xapster
Gepubliceerd door: Smulweb

Terug