Kip tandoori

Kip tandoori

  • +/- 800 g kipfilets of kippendijen
  • 25 cl Griekse yoghurt
  • 250 g crème fraîche
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • een koffiekopjebasmati rijst per persoon
  • 2 à 3 tenen knoflook
  • optioneel: 1 eetl. honing
  • 3 à 4 theel. tandoorikruiden, zie >
    • tandoorikruiden
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. citroen peper
  • ½ theel. chilipoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • ½ theel. gerookt paprikapoeder (sweet)
  • 1 theel. garam masala, (kerrie)
  • 1 theel. gemberpoeder, (djahé)
  • ½ theel. ketoembar, (koriander)
  • ½ theel. djinten, (komijn)
  • 1 theel. uienpoeder

Snijd de kippendijen of kipfilets in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook in stukjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wokpan en bak de kip, paprika, ui, knoflook op hoog vuur kort aan.
Voeg daarna ook de tandoori kruiden toe en bak even mee.
Voeg nu de Griekse yoghurt toe en roer goed door.
Het geheel gaat voor 3 uur in de slowcooker op ‘LAAG’.
Slowcookers willen onderling nog weleens verschillen in temperatuur waardoor ook de bereidingstijd anders kan zijn.
Let de eerste keer even goed op om te bepalen hoelang nodig is.
De kip moet gaar zijn na die tijd, maar niet zo gaar dat het pulled chicken wordt.
Na 3 uur . . . haal de deksel van de slowcooker en roer goed door.
Voeg nu de crème fraîche toe en zet de slowcooker nog even op ‘HOOG’.
Laat de deksel eraf en laat de kip tandoori even een beetje indikken.
Is het na een minuut of 20 nog niet genoeg ingedikt naar je zin kun je altijd nog een eetlepel maizena met water toevoegen.
Proef en voeg naar smaak nog extra (tandoori) kruiden toe en eventueel wat zout.
Voeg eventueel ook nog een eetlepel honing toe.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bron: Ashley Willems

Terug