Kip in een spekvelletje

Kip in een spekvelletje

  • 4 kipfilets, zonder huid
  • peper en zout
  • 8 sneetjes spek, gemarmerd
  • 1 eetl. olie
  • 2 grote uien, gesneden
  • 250 g champignons
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 knoflooktenen
  • 10 cl witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon (of water)
  • 1 theel. maizena, vermengd in wat water
  • peper en zout naar smaak

Snijd kipfilet de lengte, breng op smaak met peper en zout en wikkel elk filetje in met een plakje spek.
Korte tijd met een eetlepel olie in een pan van beide kanten aanbraden en in de slowcooker plaatsen.
Snij de champignons in kwarten en bak ze kort met de plakjes ui en de knoflooktenen in het vet braden en op de filets leggen.
Giet de wijn en de bouillon in de pan, breng aan de kook, breng op smaak met een beetje zout & peper en doe daarna in de slowcooker met de rozemarijn.
Sluit de pan en kook 2½ à 3 uur op ‘HOOG’ of 5 à 6 uur op ‘LAAG’.
Naar keuze saus verdikken met aangemaakte maizena of beurre manié.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug