Kip quinoasoep met zoete aardappel

Kip quinoasoep met zoete aardappel

  • 350 g kippendijen, kipfilet of kiphaasjes
  • 1 koffiekopje afgespoelde witte quinoa
  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 pot of blik tomatenblokjes
  • 1 eetl. Mexicaanse kruidenmix
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • klein bosje verse koriander of peterselie
  • 1 pot afgespoelde kikkererwten
  • ongeveer 1 l water
  • 1 eetl. biologisch groentebouillonpoeder
  • snufje zout
  • vers gemalen zwarte peper

Begin met de kip, leg deze onderin de pan en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe.
Giet als laatste de bouillon eroverheen.
Het is niet erg als niet alles onder staat want er komt nog genoeg vocht uit de kip en de groenten.
Zet de slowcooker 6 uur op ‘LAAG’.
Kijk tussendoor een keer en roer er even kort doorheen.
Als de kip en de quinoa gaar zijn en de zoete aardappel zacht is dan is de soep klaar.
De kip kun je met 2 vorken uit elkaar trekken of deze valt vanzelf uit elkaar.
Deze soep heeft eigenlijk verder niks extra’s meer nodig.
Ik vind het zelf wel lekker om er sambal in te doen.
Een lekker stuk vers brood is er natuurlijk altijd heerlijk bij.

Tip
Van deze soep kun je heel eenvoudig een vegetarische variant maken door de kip weg te laten en groentebouillon te gebruiken.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug