Kip in preiroom

Kip in preiroom

voor 6 kleine porties

  • 600 g kipfilet (3 filets, elk in twee delen)
  • 6 sneetjes spek
  • 1 eetl. olie
  • 2 sjalotten, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngestampt
  • 1 grote prei, schoongemaakt, in ringen
  • 2 takjes tijm, vers
  • peper & zout
  • 10 cl witte wijn
  • 20 cl groente- of kippenfond
  • 5 cl crème fraîche
  • 1 eetl. bloem

Wikkel elke kipfilet in een plak spek en bak deze kort in een licht ingevette pan tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn.
Sjalotten, knoflook en prei kort in een pan stomen en op smaak brengen met tijm, zout & peper.
Giet er de wijn en bouillon overheen.
Doe het deksel erop en kook ongeveer 7 uur op ’LAAG’ of 3½ uur op ‘HOOG’.
Verwijder het vlees.
Crème fraîche met het meel tot een dikkere saus kloppen.
Doe het vlees er weer in en verwarm nog eens 15 minuten.

Deze schotel gaat goed samen met kroketten en een lichte witte wijn.

Bron: Langsam kocht besser

Terug