Kip-potje

Kip-potje

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 grote kipfilet (à 150 - 200 g)
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • ½ theel. chilipoeder/cayennepeper
  • ½ theel. zout
  • 1 à 2 bosuien

Doe de kipfilet heel onderin de slowcooker.
Als hij uit de diepvries komt, ontdooi hem dan op zeer laag vermogen in de magnetron.
Diepgevroren vlees kan namelijk veilig in de slowcooker, i.v.m. salmonella e.d.
Giet de bonen en maïs af, spoel de bonen even af met wat water en doe dit bovenop de kip.
Voeg de kruiden en tomatenblokjes toe.
Meng alles goed door elkaar, en zorg dat uiteindelijk de kip onder de saus ligt.
Laat dit geheel ongeveer 7 à 8 uur op laag pruttelen.
Als de kip bijna klaar is, kun je de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking koken.
Snijd ondertussen ook de bosuien in kleine ringetjes.
Trek met twee vorken de kip uit elkaar tot allemaal slierten.
Meng alles nog een keer goed door, en serveer de kip, de rijst en de bosuien samen.

Bron: Omnivoor, Vera Hutman
Gepubliceerd door: Mytaste.nl

Terug