Kip met perziken

  • 1 blik perziken, uitgelekt
  • 4 kippenpoten, ontveld en in tweeën
  • 2 rode uien, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
  • 1 citroen, in plakjes
  • 100 g groene olijven
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 3 - 4 eetl. olijfolie
  • zout
  • peper

Perziken in vieren snijden.
Kip kruiden met komijn, zout & peper.
In een braadpan stukken kip even om en om bakken in de olie.
Doe ui, knoflook, perzik, olijven en perzik in de slowcooker.
Voorzichtig door elkaar scheppen.
Kip erbovenop.
Daarbovenop de schijfjes citroen.
Deksel erop en ± 5 uur op ‘LAAG’ laten pruttelen.
Aan het einde kip eruit nemen en de rest even voorzichtig omscheppen met houten lepel.

Serveertips
Dit smaakt lekker met (noten) rijst.

Bron: Slow-cooker

Terug