Ouderwetse kip-noedelsoep - I

Ouderwetse kip-noedelsoep

  • 1 kant-en-klare kip, of 250 g gekookt kippenvlees
  • 140 cl water
  • 1 of 2 zoete aardappelen, geschild, in blokjes
  • 2 theel. kippenbouillon
  • 100 g broccoliroosjes
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 1 eetl. balsamicoazijn, plus 1 theel.
  • zout naar smaak
    (waarschijnlijk een goede theelepel want de basis is water)
  • een handvol spaghettinoedels
  • 1 ruime handvol spinazie, toe te voegen aan het eind
  • Parmezaan en Asiago kaas, optionele garnering

Als het gaat om een kant-en-klare kip, kook die een nacht lang in het water op 'LAAG'.
In de ochtend, de stekker uit de cooker en af laten koelen voordat je met schone handen de botten eruit haalt.
Giet af door een vergiet (behoud het water!), indien gewenst.

Of begin met de slowcooker met 6 kopjes water en de voeg kip toe.
Doe alle groenten erbij, behalve de spinazie.
Roer de bouillon en azijn erbij.
Zout naar smaak.
Dek af en kook op 'LAAG' voor 7 - 8 uur, of tot de zoete aardappelen gaar zijn en de ui glazig is.
Doe 15 minuten voor het serveren de spaghettinoedels en een flinke handvol spinazie erbij.
Dek af en zet op 'HOOG'.
Garneer, indien gewenst, met Parmezaanse en Asiago kaas.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking


Kip-noedelsoep - II

Ouderwetse kip-noedelsoep

  • 700 g kippenborsten of -dijen, zonder bot of vel
  • 5 middelgrote wortelen , geschild en vrij dun gehakt
  • 1 middelgrote gele ui, fijngehakt
  • 4 stengels selderij, vrij dun gehakt
  • 3 - 5 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 3 eetl. extra vierge olijfolie
  • 1½ l kippenbouillon
  • 20 cl water
  • 1¾ eetl. gedroogde tijm
 
  • 1½ theel. gedroogde rozemarijn, fijngemaakt
  • 1½ theel. gedroogde salie (optioneel)
  • 1¼ eetl. selderijzaad, fijngemalen
  • 2 laurierbladeren
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 500 g ongekookte eiernoedels
  • 1¼ kopje gehakte verse peterselie
  • 1 eetl. vers citroensap
  • zoute crackers of Parmezaanse kaas, om op te dienen (optioneel)

Doe in een slowcooker de kip, in blokjes gesneden wortelen, ui, selderij en knoflook toe.
Voeg de olijfolie, kippenbouillon, water, tijm, rozemarijn, selderijzaad, laurierbladeren erbij en breng op smaak met zout & peper.
Dek af en kook op ‘LAAG’ voor 6 à 7 uur.
Verwijder de kip en laat 10 minuten rusten, en snij in stukjes.
Voeg ondertussen eiernoedels en peterselie toe aan de slowcooker.
Verhoog de temperatuur tot ‘HOOG’, dek af en kook 10 minuten langer (of tot de noedels zacht zijn).
Roer het citroensap erdoor en roer er de in blokjes gesneden kip door.
Serveer warm met zoute crackers of, indien gewenst, met Parmezaanse kaas.

Bron: Cooking Classy

Terug