Kip en maïssoep

Kip en maïssoep

voor 8 porties

  • ½ kg bot- en huidloze kippendijen, in stukjes gesneden
  • 12 g rode aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 3 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stengels selderij, in blokjes gesneden
  • 2 kopjes maïskorrels, bevroren, ingeblikt of geroosterd
  • 100 cl kippenbouillon
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theel. gedroogde tijm
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • snuifje cayennepeper
  • 1 laurierblad
  • zout en vers gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 12½ cl half om half room/melk
  • 2 eetl. maizena
  • 2 eetl. ongezouten boter
  • 4 plakjes spek, in blokjes gesneden
  • 2 eetl. gehakte verse bieslook

Doe de kip, aardappelen, ui, wortelen, selderij en maïs in een grote slowcooker.
Roer er de kippenbouillon, knoflook, tijm, oregano, cayennepeper en laurierblad erbij en breng op smaak met zout en peper.
Dek af en kook op een “LAAG” gedurende 7 à 8 uur of “HOOG” gedurende 3 à 4 uur.
Klop in een kleine kom de room/melk en de maizena .
Roer de half om half room/melk en de boter erdoor gedurende de laatste 30 minuten van de kooktijd.
Verhit een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
Bak het spek tot het bruin en knapperig is, in ongeveer 6 à 8 minuten.
Breng over op een bord met handdoek bekleed.
Serveer de soep meteen, met het spek en eventueel bieslook als garnering.

Opmerkingen
De half om half is gelijk aan volle melk en room. Voor 1 kopje half en half, kan je door ¾ kopje volle melk + ¼ kopje zware room of door ⅔ kopje magere melk + ⅓ kopje zware room vervangen.

Bron: Damn Delicious

Terug