Kip adobo

Kip adobo

voor 4 - 6 personen

  • 1½ - 2½ kippenvlees (met of zonder been, naar keuze)
  • 60 cl sojasaus
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. zeezout
  • 100 cl appelazijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 150 g geraspte wortelen
  • 1 gele ui, in ringen gesneden

Gebruik een grote slowcooker.
Als je de tijd hebt om de kip in een plastic ritszak met het zout, peper, sojasaus, knoflook, azijn te verpakken en de avond ervoor samen te stellen, doe dat dan.
De kip zal dan veel lekkerder zijn als het een nacht marineert.
Doe de kip dan de volgende ochtend bovenop de groente.
In het andere geval doe alles bij elkaar in de binnenpan.
Kook op 'LAAG' voor 7 - 8 uur, of op 'HOOG' voor 4 - 5.
Het is klaar wanneer de kip gaar is en de gewenste consistentie heeft bereikt.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug