Kerriesaus & -worst

Kerriesaus & -worst

    • voor de saus
  • 1 el geklaarde boter (ghee) of olie
  • 1 ui, groot, gesnipperd
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 2 eetl. kerrie, warm of mild, naar smaak
  • 50 g augurk, gehakt
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 200 g tomatenketchup
  • 25 g tomatenpuree
  • 2 eetl. ciderazijn
  • 1 - 2 theel. harissa
  • zout en suiker naar smaak
  •  
    • optioneel
  • 3 - 4 gebakken worstjes, gebakken en in schijfjes gesneden

Verhit de olie in een steelpan en bak de ui tot het glazig is.
Strooi er bruine suiker en kerriepoeder overheen en doe dit in de slowcooker.
Voeg de gehakte komkommer, tomaten, ketchup, tomatenpuree, azijn en kruiden toe en breng op smaak.
Kook op “HOOG” gedurende 3 à 4 uur.
Mix de saus met een blender tot een gladde saus.
Giet de ene helft in een glas en laat afkoelen voor andere keer te gebruiken.
Serveer de rest apart met braadworst of voeg gesneden braadworst toe en verwarm op “HOOG” gedurende ongeveer 30 à 45 minuten.

Opmerking
Geschikt voor een 1½ liter slowcooker.

Opmerking
Begin met minder/zonder harissa als u niet zo van pittig eten houdt - kruiden is later nog steeds mogelijk!

Bron: Langsam kocht besser

Terug