Kaneel-appelboter

Kaneel-appelboter

voor 3 glazen

  • 1 kg appels (of meer tot de pot gevuld is op ⅔)
  • 75 - 100 g bruine suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. kaneel
  • merg van een vanillestokje

Het recept is voor een slowcooker van 3½ liter berekend.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukken snijden (niet te groot, ongeveer 1 - 2 cm dik).
In de slowcooker leggen.
Voeg de bruine suiker, kaneel, vanillemerg en citroensap toe, roer goed, dek af en kook op ‘LAAG’ ongeveer 6 à 8 uur tot de appels zeer zacht zijn.
Pureer de vruchtenmassa met een staafmixer.
Eventueel op smaak brengen met meer suiker.
Als het mengsel vloeibaar is en van een lepel druppelt (bijvoorbeeld omdat de appels te sappig waren), kook dan de puree verder op ‘HOOG’ met het deksel open - ongeveer 2 à 3 uur.
Roer om de 30 minuten.
Verdeel het in de glazen en laat het afkoelen.
Appelboter kan ongeveer twee weken in de koelkast worden bewaard.
Je kunt de moes ook in porties invriezen.

Bron: Langsam kocht besser

Terug