Kalkoenborst

Kalkoenborst

voor 6 porties

  • 1 kg kalkoenborst, zonder been
  • peper en zout
  • 2 eetl. olie
  • 50 g gerookte spek, in blokjes
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 1 flinke ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngestampt
  • 100 g selderijknol, in blokjes
  • 25 cl gevogeltebouillon of witte wijn
  • maïs
  • slagroom

zout & peper de kalkoenborst.
Bak met de olie de borst aan alle kanten op een hoog vuur bruin en doe het daarna het in de slowcooker.
Bak het spek, wortel, ui, knoflook en de selderij in het vet lichtbruin.
Giet op de gevogelte de bouillon of wijn en begin met het koken van het gebraad.
Giet het mengsel over het vlees en sluit het deksel.
Kook ongeveer 3 uur op 'HOOG' of 6 tot 7 uur op 'LAAG'.
Verwijder het vlees en houd het warm.
Laat de saus inkoken op een fornuis en pureer de groenten met een staafmixer.
Indien gewenst verdikken met slagroom vermengde maizena.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug