Jambalaya - I

Jambalaya

  • 250 g kippenborst zonder vel en been, in blokjes
  • 500 g Andouilleworst, in dikke plakken
  • 1 ui, geschild en in blokjes
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 g, niet uitgelekt
  • 3 eetl. cajunkruiden
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 - 4 eetl. hete saus (tabasco)
  • ½ bloemkool
  • 500 g grote garnalen, gekookt, gepeld en schoongemaakt

Gebruik een grote slowcooker.
Leg de kip in de pan van de slowcooker en voeg de worst, ui en knoflook toe.
Doe de tomatenblokjes erbij en de cajunkruiden.
Roer de bouillon erbij en twee eetlepels van de hete saus.
Dek af, en kook op 'LAAG' voor 6 uur.
Plaats de bloemkool in de kom van een keukenmachine, puls enkele keren, of totdat de bloemkool lijkt op rijstkorrels.
Roer deze "rijst" in de pan, en voeg de garnalen toe.
Dek af, en kook op 'HOOG' voor 20 tot 30 minuten, of tot de garnalen helemaal heet zijn.
Voeg meer hete saus toe, proef even, als je dat wilt.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking


Jambalaya - II

Jambalaya

  • 300 g kipbraadworstjes, in stukken
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 eetl. cajunkruiden
 
  • 1 theel. cayennepeper
  • 1 eetl. gerookt paprikapoeder
  • 25 cl kippenbouillon
  • 250 g gamba's, schoongemaakt en gepeld
  • 250 g witte rijst

Doe alle ingrediënten met uitzondering van de gamba's en witte rijst in de pot van de slowcooker.
Draai de slowcooker op “LAAG” en gaar het geheel zo'n 3 uur.
Zorg ervoor dat je af en toe even doorroert.
Doe tot slot de gamba's en de witte rijst in de pot.
Roer goed door en zet de slowcooker vervolgens nog eens 30 minuten op “HOOG”.
Het gerecht is klaar als de rijst en de gamba's gaar zijn.

Bron: OhMyFoodness

Terug