Italiaanse huwelijkssoep

  • 400 g Italiaanse gehaktballetjes
  • 1 ui, gesneden
  • 125 g wortel, gehakt
  • 100 g selderij, gesneden
  • 4 knoflookteentjes, gehakt
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 125 g elleboogpasta
  • 200 g verse spinaziebladeren
  • geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Gebruik een grote slowcooker.
Leg de gehaktballetjes in het inzetstuk (nog steeds bevroren is oké).
Voeg de groenten, knoflook, bouillon en Italiaanse kruiden toe.
Voeg de pasta nog niet toe.
Doe het deksel op de slowcooker en kook voor 7 tot 8 uur op ‘LAAG’.
Roer de ongekookte pasta en spinazie erbij.
Kook 30 minuten op ‘HOOG’, of tot de pasta bijt-klaar is.
Serveer, indien gewenst met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug