Pittige Indische rundvleesstoofpot

Pittige Indische rundvleesstoofpot

  • 750 g riblappen
  • 750 g uien
  • zout
  • peper
  • 3 kruidnagelen
  • 1 laurierblad (of 1 blad daon salam)
  • 2 rode Spaanse pepers
  • ½ dl ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetl. olie
  • 1 theel. ketoembar (koriander)
  • 1 afgestreken eetl. kerriepoeder
  • 2 eetl. azijn
  • 1 eetl. donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetl. bloem
  • 1 vleesbouillontablet

Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
Pel de uien en snipper deze grof.
Pel en snipper de knoflook.
Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
Kruid het vlees met zout & peper.
Haal het vlees uit de pan.
Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin.
Voeg de Spaanse peper, een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
Doe het vlees weer in de pan.
Even goed doorbakken.
Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat.
Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2½ à 3 uur sudderen.
Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!

Gebruik je bij de bereiding de slowcooker, zet dan de slowcooker op 'LAAG' en laat het vlees ± 5 - 6 uur stoven.
Afhankelijk van de grootte van de stukjes vlees.
Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!

Lekker met rijst en komkommersalade.

Bron: Parel62 in Smulweb
Gepubliceerd door: Recepten100.nl

Terug