Indiase korma van lam

Indiase korma van lam

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 wortelen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. verse gember, fijngehakt
  • 1 eetl. gemalen koriander
  • ½ theel. hot chilipoeder
  • 1 theel. gemalen kurkuma
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 6 groene kardemom, geplet
  • 2 middelgrote uien, gehakt
  • 600 g lamsschouder zonder been, in dobbelstenen
  • 1¼ dl kokend water - 1 kippenbouillonblokje
  • ½ theel. vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 tot 2 theel. maizena
  • 6 eetl. double cream
  • 2 tomaten, grof gehakt
  • 2 eetl. verse koriander, gehakt

Verwarm de slowcooker voor op 'LAAG'.
Verwarm op matig vuur de olie in een koekenpan.
Voeg de wortelen, knoflook en gember toe en fruit 3 tot 4 minuten aan.
Giet alles in de aardewerken pot.
Voeg de gedroogde kruiden toe en verhit deze om hun aroma's vrij te geven, maar laat ze niet aanbranden.
Voeg vervolgens het lamsvlees toe, het water en het bouillonblokje en breng alles goed op smaak met zout & peper.
Doe alles in de aardwerken pot en zet deze op de warmtebron.
Plaats het deksel erop en laat 5 tot 6 uur garen op 'LAAG', of 3 tot 4 uur op 'HOOG' of totdat het vlees gaar en mals is.
Roer goed en meng, als de saus een beetje dun is, de maizena met 1 eetlepel water en roer dit door de korma.
Laat nog een paar minuten doorkoken op 'HOOG' om te binden.
Voeg de room, de tomaten en de koriander toe.
Zo nodig op smaak brengen en opdienen.

Bron: Crock-Pot

Terug