Hutspot

  • 500 g aardappelen
  • 300 g winter wortels
  • 150 g gehakte uien
  • 30 g boter
  • 30 cl water
  • 1 zakje jachtsaus
  • zout & peper
  • 1 pakje borrelballetjesgehakt

Schil, was en kook de aardappelen op de gebruikelijke wijze.
Smelt in een andere schaal de boter in 1 minuut op “HOOG”.
Roer de uien erdoor en verwarm ze 3 minuten op “HOOG”.
Doe de schoongemaakte en in blokjes gesneden winterwortels erbij, evenals de jachtsaus en 3 dl water.
Zet de schaal met een deksel erop in de magnetron en kook de hutspot in 7 minuten op “HOOG” gaar.
Stamp de aardappelen fijn en snijd de balletjes gehakt in stukjes.
Meng alle ingrediënten.
Verwarm de hutspot nog 1 minuut op “HOOG”.
Eventueel zout & peper naar smaak toevoegen.
Voor een meer gare rode kool nog 5 â 7 minuten laten doorkoken op midden “LAAG”.
Laat de kool 4 minuten nagaren.
Eventueel wat kaneel of suiker naar smaak toevoegen.

Bron: Astrid Veltman

Terug